Weginspecteur Stephan rijdt met spoed naar een ongeval in Amsterdam. Het dak van een voertuig blijkt tegen een andere auto te zijn aangekomen. Je hoort ook de geschrokken bestuurders.
Daarnaast vindt er een ongeval in de Coentunnel plaats (op de A10). De ambulance en politie komen ter plaatse. Aan Stephan de taak om de snelweg zo snel mogelijk vrij te krijgen. Alleen is dat wel een uitdaging.
Weginspecteur Alyssa redt een roofvogel in nood op de snelweg. Dat levert een spannend moment op. Ook komt een weggebruiker voor de tweede keer met pech te staan.
Alyssa is een vrouwelijke weginspecteur. Dat zorgt soms ook voor grappige momenten. Zo vertelt ze het verhaal over een jaloerse partner langs de kant van de weg.
In deze aflevering nemen we je mee naar de regio Zwolle.
In de tweede aflevering van deze serie hoor je bijzondere situaties. Zo krijgt weginspecteur Hugo een melding vanuit de verkeerscentrale. Er zou namelijk een man op de snelweg lopen in de omgeving van Utrecht. De sirenes van zijn gele pick-up gaan aan en Hugo gaat er met spoed heen.
Daarnaast maak je verschillende incidenten mee, zoals een vrouw die met pech komt te staan. Alleen staat het voertuig in een gevaarlijke bocht. In deze aflevering hoor je hoe dit afloopt.
In deze nieuwe podcastserie volgen we vier weginspecteurs van Rijkswaterstaat van dichtbij. Zij zijn vaak als eerste ter plaatse na een heftig ongeval of pechgeval op de snelweg. Je hoort bijzondere en soms ook heftige verhalen.
In de eerste aflevering gaan we op pad met weginspecteur Martijn in de regio Venlo. We nemen je mee naar een melding waar hij met zwaailichten en sirenes heen gaat. Ook hoor je hoe een ongeval zijn sporen kan nalaten.
Het motorseizoen is begonnen. De komende maanden zullen we meer motorliefhebbers op de snelwegen zien. Benieuwd waar je als automobilist rekening mee moet houden én hoe je als motorrijder veilig op pad gaat? Luister deze podcast.
In de aflevering hoor je Hugo van de Motorrijdersactiegroep (MAG), weginspecteur Stephan en veiligheidsadviseur Bas van Rijkswaterstaat.
Precies een jaar geleden ging het mis op de A2 bij Breukelen. Terwijl Jeroen onderweg was naar een ongeval, werd zijn voertuig aangereden. Een bestuurder negeerde de rode kruisen. In deze podcast neemt Jeroen je mee naar dit heftige incident.
Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op www.nietvoornix.nl.
Ga je op pad tijdens een mistige dag? Dan kan je zicht ernstig beperkt zijn. Dit zorgt voor gevaarlijke rijomstandigheden. In deze podcast geeft weginspecteur Marcel tips hoe je veilig op pad kunt én we gaan langs bij het KNMI. Meteoroloog Alwin vertelt hoe dichte mist ontstaat.
In de zomer van 2020 startten we met de podcast Wegwijzer. In iedere aflevering delen we interessante weetjes en geven we een uniek kijkje achter de schermen. Zo ontdek je wat er gebeurt op de Nederlandse snelwegen. Inmiddels zijn we 19 afleveringen verder. Hoog tijd om terug te blikken op de drie populairste afleveringen.
Wat merk je in het verkeer na het ingaan van de wintertijd? In de nieuwe podcast spreken we hierover met verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. Hij geeft verrassende inzichten en je krijgt tips om goed voorbereid op pad te gaan.
Vrachtwagen gekanteld? Dan moet de snelweg soms uren dicht. Je kunt natuurlijk denken: 'sleep de vrachtwagen aan de kant en laat mij doorrijden'. Helaas gaat dat niet zo eenvoudig, het is namelijk een flinke uitdaging om zo'n ongeval af te handelen. In deze aflevering hoor je waarom.
Tijdens een typische herfstdag kan het een stuk lastiger zijn om te rijden. Je hebt dan te maken met harde windstoten en flinke regenbuien. In deze podcast ontdek je wat voor ‘heftige’ meldingen wegverkeersleider Niels krijgt op zo’n dag en wat jij kunt doen om veilig op pad te gaan.
Langs de rijkswegen staan zo'n 3.000 verkeerscamera's. Wegverkeersleider Dennis vertelt waarom de camera’s hier staan en waarom deze onmisbaar zijn voor jou als weggebruiker.
Flinke auto- of bermbrand? Dan komt brandweerman Marc in actie op de snelweg. Wil jij zo’n brandmelding van dichtbij beleven? Luister dan deze aflevering. Zo hoor je onder meer hoe de brandweer aan water komt, ook als er geen sloot in de buurt is.
In deze aflevering kom je meer te weten over wegwerkzaamheden. Want waarom doen we dit? En hoelang gaat het asfalt mee waar je overheen rijdt? We gaan op pad met wegwerker Edwin. Hij is druk bezig op de A6.
Als er een grote kans op temperaturen boven de 30 graden is, stelt Rijkswaterstaat een hitteprotocol in. Daarmee zorgen we dat gestrande weggebruikers sneller van de weg gehaald worden. In deze podcast leggen we uit wat we precies doen en geven we je tips om op warme dagen veilig de weg op te gaan.
Stel je voor: je bent onderweg naar je werk of met je gezin op pad en plotseling krijg je pech op de snelweg. Wat nu? Luister voor handige tips onze nieuwe podcast!
Het negeren van rode kruisen is levensgevaarlijk. Je brengt hulpdiensten en andere weggebruikers in gevaar. Benieuwd hoe wij optreden tegen roodkruisnegeerders? En waarom we geen spijkermatten neerleggen? Je hoort het in deze aflevering.
Door bruggen staan we in Nederland met elkaar in verbinding. Benieuwd waarom deze soms tijdens de spits opengaan? En hoe Rijkswaterstaat zo’n brug bedient? Je hoort het in deze podcast over brugopeningen.
Als er een ongeval gebeurt, komt Rijkswaterstaat direct in actie. Dit noemen we incidentmanagement. Benieuwd wat wij doen na een ongeluk om hinder te beperken? En wil je weten hoe het ontwerp van de weg bijdraagt aan een veilige doorstroming? Beluister dan deze podcast.
Het zal je maar gebeuren: je rijdt op de snelweg en plotseling komt een spookrijder op je af. Wat moet je in zo’n situatie doen? En wat zijn redenen waarom mensen spookrijden? Je hoort het in deze podcast.