Op de hondenschool leer je je hond het commando 'hierkomen', maar waarom gaat het toch vaak mis in het echte leven? Op de hondenschool luistert hij perfect, maar zodra je in de wijk in het bos loopt met je hond is het een ander verhaal.
In deze aflevering bespreek ik de grootste fouten die tijdens de training gemaakt worden, zoals het gebrek aan afleidingen, het ontbreken van emotie in je stem, en het gebruik van beperkte spelletjes. Ik laat zien hoe dubbele beloningen, een afleidingsmeter en slimme trainingsstrategieën het verschil maken.
Ontdek hoe je je hond effectief kunt trainen, zonder trucjes waar hij 'nee' tegen kan zeggen, en waarom te lang trainen juist averechts werkt. Voorbeelden en tips die je meteen kunt toepassen!
Heel veel luisterplezier.
Lieve groetjes Amber 💜
Je hond komt altijd perfect terug, behalve als er andere honden in de buurt zijn, hij water, of wild in de neus krijgt. Herkenbaar? In deze aflevering bespreek ik 3 praktijkvoorbeelden van cursisten met hun hond en hoe we dit hebben getraind. Van labrador Morris, die perfect luistert – tot er een andere hond opduikt tot Visla Teun die direct komt als je roept - totdat hij een eekhoorn ziet.
Hoe ga je om met afleidingen, of het nu gaat om honden, fietsers, water of andere prikkels?
Luister mee hoe je de focus van je hond scherpt en de Recall écht betrouwbaar maakt, onder alle omstandigheden."
Fijne dag!
Lieve groetjes Amber 💜
Hoe het bestormen van een andere hond door pup Kono en een bijna noodlottige achtervolging op een konijn door Izzy mij deden inzien hoe belangrijk Perfect Recall is. Leer van mijn ervaringen en ontdek waarom de juiste training levens kan redden, voor zowel jou als je hond.
Heel veel luisterplezier!
Lieve groetjes Amber 💜
Buiten zijn vreemde mensen helemaal geen probleem maar wanneer ik bezoek over de vloer krijg blaft mijn hond alles bij elkaar. Dit is iets wat ik heel veel terug hoor. Waarom blaft je hond wel naar bezoek binnen, maar blijft hij buiten rustig? In deze podcastaflevering neem ik je mee in het verschil tussen binnen- en buiten ervaring van je hond en wat dit kan doen met zijn gedrag. Ontdek hoe ruimte, context en territoriaal gedrag een rol spelen en leer hoe je de relatie met je hond kunt versterken om dit probleem aan te pakken. Luister mee en krijg meer inzicht in het gedrag van je hond bij bezoek! Lieve groetjes Amber
PS: Lees hier de blog ‘Het verschil tussen waakgedrag en territoriaal gedrag’ PSS: Volg me voor meer inspiratie op mijn social media kanalen:
Facebook Of bekijk mijn website.
Een veelgegeven advies bij bezoek wat vaak niet werkt. ‘Negeer je hond’ of ‘zorg ervoor dat het bezoek de hond negeert’. Het is enerzijds een fantastisch advies en anderzijds een meest waardeloos advies. Ik leg je uit waarom negeren vaak niet de oplossing is en vaak zelfs je probleem erger maakt. Leer een effectief plan maken om je hond rustiger te laten reageren op visite.
Luister je mee?
Lieve groetjes Amber
PS: Volg me voor meer inspiratie op mijn social media kanalen:
Vaak krijg jij als eigenaar de schuld van alle problemen met je hond. Ik ben daarin tegendraads en zie dat vaak anders. Behalve bij dit thema, namelijk: blafgedrag bij bezoek.
En nee, dit betekent ook niet dat je iets verkeerd hebt gedaan met opzet in de opvoeding met je hond. Meestal zijn het juist de meest betrokken en gemotiveerde verzorgers (jaja, ik heb het over jou) die mijn content verorberen en willen leren hoe ze hun hond het beste kunnen helpen. Hoe kan het dan toch komen dat jij goedbedoeld toch een beetje een onhandige aanpak hebt gekozen voor jouw hond ten aanzien van bezoek? Welk aandeel heb jij hierin?
Blaft jouw hond bij elke bezoeker? Je bent niet de enige! Ik ga je meer vertellen over de vier typen blaffende honden, ik verdeel ze onder in de:
1. Angstige hond
2. Territoriale hond
3. Enthousiaste hond
4. ‘Als er bezoek komt staat mij iets vervelends te wachten’ hond
Benieuwd hoe jouw eigen gedrag mogelijk bijdraagt aan dit probleem? Ik geef je praktische tips om de rust te bewaren en je hond te begeleiden naar een blafvrij bezoekmoment.
Lieve groetjes Amber
PS: Volg me voor meer inspiratie op mijn social media kanalen:
Word jij gek van het geblaf van je hond als er bezoek komt? Of wanneer de deurbel gaat als er een pakketje wordt bezorgd? Je bent niet de enige! In deze aflevering duiken we in de drie belangrijkste redenen waarom je hond blaft en hoe je dit gedrag kunt aanpakken. Ontdek hoe je stress, communicatie en gewoontes van je hond beter kunt begrijpen en wat je wél en vooral niet moet doen bij blafgedrag. Hoe lichamelijk ongemak een rol kan spelen en dat fluisteren met je hond je gaat helpen het blafgedrag te verminderen.
Luister nu en help jouw hond rustiger te blijven bij visite!
Lieve groetjes Amber
PS: Volg me voor meer inspiratie op mijn social media kanalen:
Een prachtige podcast met 2 bijzondere gasten: Arnt Haanappel en Wenda Las van Bennekom; zij hebben, net als ik, een grote voorliefde voor hoogrisico honden. Of zoals Wenda zegt: zware jongens en pittige meiden.
Leer hoe het zit met in beslaggenomen honden, bijtincidenten, testen van honden, de wet hierover en verantwoord eigenaarschap.
Luister mee en ontdek de liefde voor deze honden.
Wat heeft je het meest verbaast of verrast uit deze podcast?
Ben benieuwd! Lieve groetjes Amber
Over het DISC model, ongemakkelijke livesessies tot volle zalen, grappige uitspraken over honden, en bloopers uit het leven van Amber en Esmeralda. Lachen gegarandeerd ;-)
Weg van de focus op het niveau, maar richt je op het talent van je kind. Renate de Leth is er duidelijk over: we moeten ons meer verbinden met en verdiepen in onze kinderen. Ja, ook in onze tieners. Hoe zij dat doet, hoor je in deze podcast.
Werkt belonen en straffen nou echt? Of wat werkt er beter? En ook: hoe kunnen leerkrachten elkaar ondersteunen?
Daarnaast vertelt Renate over hoe het is om te wonen op Mallorca en deelt ze haar avonturen met haar hondje Flip.
Luister naar dit inspirerende gesprek tussen Amber en Renate, hier word je gegarandeerd blij van 😀
Hoe werkt schapendrijven? Wat doe je als de kudde uit elkaar valt? Leer alles over deze inspirerende samenwerking tussen mens en dier, de grote passie van Boudewijn.
Met Edgar van de Kamp (van Hond Bewust) ga ik in gesprek over de zin en onzin op de hondenschool. De relatie tussen mens en hond, emotioneel welzijn van honden. En hoe denk jij erover: ligt het opvoeden van kinderen en honden dicht bij elkaar?
Er is zo veel te ontdekken, te bedenken en te leren over hondenvoeding. Kies je voor brokken, rauw vlees, gekookt, of misschien zelf koken? En wat dacht je van vegetarisch of zelfs vegan hondenvoer?
Vandaag ga ik in gesprek met Tamara van Voer Verstandig, een voedingsdeskundige gespecialiseerd in hondenvoeding. Ik ben heel benieuwd naar haar nieuwste inzichten hierover!
Wat vind jij van vegan hondenvoeding? Laat het hieronder weten, lieve groetjes Amber
Australian Shepherd, reu Bowie van 3 jaar komt met zijn eigenaar bij mij terecht. Op grote afstand, op honderden meters, gaat Bowie hij al ontzettend blaffen en grauwen, met veel hyperactivtieit ten aanzien van andere honden.
Herkenbaar? Heb jij een hond die reactief is? Deze podcast ga ik in gesprek met oud-cursist Gerard. Bowie en Gerard hebben mijn drie maanden 'uitvallende honden' traject doorlopen en hij vertelt over de ups en downs. Een openhartig gesprek tussen hondeneigenaar en trainer. Ik weet natuurlijk dat mijn gedachtegoed, mijn visie, mijn werkwijze werkt, maar deze hond heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen, want in het 1e consult, binnen 5 minuten (!!) ging deze hond al andere keuzes maken en koos hij er dus voor om niks met een andere hond te hoeven. Ook bezoek begroeten was uitdagend voor deze Bowie, daar zijn we mee aan de slag gegaan, door hem meer keuzevrijheid te geven, meer voorspelbaarheid en meer sturen op rust. Daarin maken ze al grote stappen vooruit. Bezoek begroeten oefen je enkel minder vaak, dus dat is voor Bowie nog wat meer uitdagend dan uitvallende honden, waar je dagelijks iedere wandeling mee kunt oefenen. Hier het verhaal van Gerard en zijn 3 jarige australian shepperd Bowie.
Heb je wel eens je hond zeewier gevoerd? Het heeft een zuiverende werking voor je hond.
En moringa helpt, naast het optimaliseren van een goede spijsvertering, ook voor de aanmaak van dopamine: het geluksgevoel van je hond.
Ik heb met Meggy van Bree gesproken over wat goede voeding is, hoe je daar zelf over na kunt denken en wat je eventueel kunt toevoegen aan de basisvoeding.
Er zijn heel veel prachtige middelen in de wereld van voeding, en in deze podcast ga ik het er met Meggy van Bio-Ron over hebben.
Laat je inspireren, heel veel luisterplezier!
Lieve groetjes, Amber
In eerdere video's over uitvallende honden hoor je mij zeggen dat je moet wachten op het moment dat je hond uitvalt, totdat je hond zelf eruit komt. Daarna kreeg ik veel vragen over of het uitvalgedrag dan niet juist erger wordt? Wat denk jij? Verder in deze podcast:
Ik ben zo benieuwd: wat ga je vanaf nu bij je volgende wandeling anders doen? Laat het me hieronder weten 👇 Lieve groetjes, Amber
Als er een andere hond op jullie af komt en je ziet de spannig oplopen, wat doe je dan?
Je kunt je hond leren om uit de situatie te gaan, in plaats van uit te vallen.
Je hebt het me vast al vaker horen zeggen, ik strooi voertjes voor de hond op de grond. Ben je benieuwd waarom ik dat doe?
Valt jouw hond uit naar fietsers of auto's? Dan doe je precies hetzelfde als dat je doet als je hond uitvalt naar andere hond, maar hoe ziet dat eruit?
Ik vertel je het allemaal in deze podcast, leuk dat je luistert!
Wil je me laten weten wat je morgen anders gaat doen tijdens je wandeling? Ik ben heel benieuwd!
Lieve groetjes,
Amber
Vragen die zijn besproken in deze podcast zijn deze:
1. Moet je afstand vergroten of jezelf uit de situatie verwijderen wanneer je hond stresssignalen geeft?
2. Wat moet je doen als je wacht op een andere hond die blijft naderen en je hond niet wegkijkt?
3. Hoe ga je om met andere hondeneigenaren op straat die geen rekening houden met jou en jouw hond?
4. Wat moet je doen wanneer je hond een goede keuze maakt en wegbeweegt van een andere hond?
5. Kan het ankerpunt voor het belonen van een hond ook bij de baas zijn in plaats van op de grond?
6. Hoe ga je om met een reactieve hond bij fietsers en auto's?
7. Wat is je mening over het benoemen van een prikkel in de verte en vervolgens belonen als de hond naar jou kijkt?
8. Wat moet je doen als je hond bij het zien van een prikkel in de verte checkt en daarna weer focust op de prikkel?
9. Hoe ga je om met een hond die verstijft bij het passeren van groepjes honden?
10. Moet je je hond uit de situatie halen als hij blijft uitvallen, en hoe lang laat je hem uitvallen?
11. Hoe kun je het verschil zien tussen een hond die uitvalt vanuit dominantie en een hond die uitvalt vanuit angst?
12. Wat moet je doen als honden tegenover elkaar staan en uitvallen, en de andere hond wegdraait?
13. Hoe ga je om met waakzaam blaffen en is dat anders dan angstig blaffen?
Herken je het dat je soms met je monden vol tanden staat als eigenlijk iets tegen een ander hondenbaasje wil zeggen als er onverwachts iets gebeurt wat je niet wilt? Hoe kun je je grenzen aangeven om goed voor jezelf en je uitvallende hond te zorgen?
Ik vertel het je graag in deze podcast.
Ook deel ik met je wat je kunt doen als je hond tijdens het wandelen gaat liggen bij het zien van een andere hond of als 'ie tegen passanten opspringt.
En wist je al dat voeding een ontzettend belangrijke rol speelt bij uitvalgedrag? Ga met de darmen van je hond aan de slag!
In deze podcast heb ik weer heel veel vragen beantwoord over uitvallende honden.
Heb jij een uitvallende hond en welk inzicht neem je mee uit deze podcast? Laat het me hieronder weten.
Lieve groetjes,
Amber
Deze vragen zijn beantwoord in deze podcast:
Hoe wandel je met 2 honden die uitvallen? Hoe gebruik je een lange lijn en hoe loop je aan een lange lijn met een hond van 70 kilo? En wist je al dat honden stress ervaren zodra ze geen voertjes meer aannemen?
Ik leg het je allemaal uit in deze podcast, ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!
Je uitvallende hond komt je iets heel belangrijks leren. Weet jij al wat je het is? Zodra je dit ziet, kunnen jullie samen zoveel groeien!
Ook vertel ik je in deze podcast wat je kunt doen als je hond zó gefixeerd is op de prikkel dat 'ie echt geen aandacht heeft voor jou. Hoeveel voertjes je ook tevoorschijn haalt.
Hoe ga je om met je uitvallende hond op straat en hoe communiceer je met andere hondenbaasjes?
Veel luister en leerplezier met deze podcast! Ik ben heel benieuwd wat het grootste inzicht is, laat je het me weten?
Lieve groetjes,
Amber